Τι είναι το WiFi 7 ?

Το WiFi 7 είναι η νέα γενιά ασύρματου δικτύου, επίσημα γνωστή ως 802.11be. Το WiFi 7 χτίζει πάνω στα θεμέλια που παρείχε το WiFi 6E, που σημαίνει ότι υποστηρίζονται οι ασύρματες ζώνες 2.4GHz, 5GHz και 6GHz1. Το WiFi 7 έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει σημαντικά τις ταχύτητες μεταφοράς, να μειώσει την καθυστέρηση και να αυξήσει τη συνολική χωρητικότητα δικτύου για τους πελάτες.

Ορισμένες από τις βασικές διαφορές μεταξύ του WiFi 6 και του WiFi 7 είναι:

Ταχύτητα: Το WiFi 7 θα είναι πολύ πιο γρήγορο από το WiFi 6. Για την ίδια διαμόρφωση ραδιοφώνου WiFi, οι ταχύτητες θα είναι 2.4x πιο γρήγορες.
Ευρυζωνικότητα: Το WiFi 7 διπλασιάζει το εύρος ζώνης στα 320MHz. Αυτό διπλασιάζει την ταχύτητα WIFi σε μεμονωμένες συσκευές και προσθέτει πολύ περισσότερο εύρος ζώνης για να υποστηρίξει περισσότερες συσκευές.
Πυκνότητα δεδομένων: Το WiFi 7 αυξάνει όχι μόνο την ταχύτητα και το εύρος ζώνης, αλλά και την ποσότητα δεδομένων που μπορούν να κωδικοποιηθούν σε ένα ραδιόφωνικο σήμα. Αυξάνεται από 1024 QAM (WiFi 6) σε 4096 QAM (WiFi 7), αυξάνοντας τους μέγιστους ρυθμούς για να αυξήσουν τη ροή.

Ενώ το WiFi 6 δημιουργήθηκε ως απάντηση στον αυξανόμενο αριθμό συσκευών στον κόσμο, ο στόχος του WiFi 7 είναι να προσφέρει εκπληκτικές ταχύτες για κάθε συσκευή με μεγαλύτερη απόδοση. Αν δυσκολεύεστε με συνεχή αποθήκευση στην προσωρινή μνήμη, καθυστέρηση ή συμφόρηση, ένας δρομολογητής WiFi 7 μπορεί να είναι η καλύτερη λύση.

Με το WiFi 6, κάθε χρήστης μπορεί να στέλνει ή να λαμβάνει frames σε μια εκχωρημένη μονάδα πόρων (RU), η οποία περιορίζει σημαντικά την ευελιξία του προγραμματισμού πόρων του φάσματος. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος και την περαιτέρω βελτίωση της φασματικής απόδοσης, το WiFi 7 επιτρέπει την εκχώρηση πολλαπλών RUs σε έναν μόνο χρήστη και μπορεί να συνδυάσει RUs για αυξημένη απόδοση μετάδοσης.
Παλαιότερα, τα κατειλημμένα κανάλια σήμαιναν ότι οι μπάντες δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πλήρως. Τα δεδομένα θα αποστέλλονταν μόνο μέσω του κύριου καναλιού. Τώρα, με το Preamble Puncturing, η παρεμβολή μπορεί να αποκλειστεί, ανοίγοντας περισσότερα κανάλια προς χρήση.

Πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε δρομολογητή WiFi 7;

Το WiFi 7 είναι σίγουρα το μέλλον της ασύρματης σύνδεσης: κάποια στιγμή στο μέλλον, όλοι θα χρησιμοποιούμε δρομολογητές και συσκευές WiFi 7. Μέχρι τότε, οι περισσότεροι χρήστες θα εξακολουθούν να βρίσκουν τις ανάγκες τους να καλύπτονται από δίκτυα WiFi 6 και WiFi 6E, ειδικά αυτά που παρέχονται από αποδεδειγμένους, σταθερούς δρομολογητές .

Ένα πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το είδος της κινητής συσκευής . Προς το παρόν, το iPhone της Apple δεν υποστηρίζει WiFi 6E, επομένως ένα δίκτυο WiFi 6 θα προσφέρει κορυφαία απόδοση στους χρήστες iPhone. Όσοι διαθέτουν τους πιο πρόσφατους φορητούς υπολογιστές Windows ή τηλέφωνα Android, τα οποία υποστηρίζουν WiFi 6E, θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναβάθμισης σε δίκτυο WiFi 6E, εάν δεν το έχουν κάνει ήδη. Ένα τέτοιο σύστημα θα προσφέρει εξαιρετική απόδοση για τα επόμενα χρόνια.

Η αγορά ενός δρομολογητή WiFi είναι μια επένδυση στην αναβάθμιση της υποδομής WiFi του σπιτιού σας, ώστε να είναι έτοιμο όχι μόνο για τις σημερινές συσκευές αλλά και για τον επερχόμενο εξοπλισμό. Εάν σκοπεύετε να αναβαθμίσετε τα τηλέφωνα ή τους φορητούς υπολογιστές σας τα επόμενα δύο χρόνια, αυτές οι συσκευές πιθανότατα θα υποστηρίζουν το πιο πρόσφατο πρότυπο WiFi. Επομένως, συνιστάται ιδιαίτερα να προστατεύσετε την επένδυσή σας και να αποκτήσετε ένα δρομολογητή βασισμένο στην τελευταία τεχνολογία WiFi.

Καθώς το WiFi 7 αρχίζει να εμφανίζεται το επόμενο έτος, τα συστήματα που υποστηρίζουν τα premium χαρακτηριστικά του σίγουρα θα αρχίσουν να εισάγονται στην αγορά. Οι απαιτητικοί χρήστες που σκοπεύουν να θωρακίσουν το οικιακό τους δίκτυο για τα επόμενα δύο χρόνια θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο υιοθέτησης συσκευών WiFi 7 όταν είναι διαθέσιμες. Οι σοβαροί παίκτες θα εκτιμήσουν τη χαμηλή καθυστέρηση και τη γρήγορη απόκριση του προτύπου. Όσοι ασχολούνται συχνά με VR / AR για εργασία ή ευχαρίστηση θα επωφεληθούν από τις απίστευτες ταχύτητες και τη χαμηλή καθυστέρηση του WiFi 7. Και όσοι θέλουν πάντα το πιο πρόσφατο και καλύτερο θα απολαύσουν γνωρίζοντας ότι το δίκτυό τους θα είναι έτοιμο να αξιοποιήσει στο έπακρο τις μελλοντικές αγορές προϊόντων τους για αρκετό καιρό.