Η σειρά 4TB SSD 990 PRO της Samsung διαθέσιμη στις αρχές Οκτωβρίου 2023

Η Samsung Electronics, ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας νέας προσφοράς 4 terabyte (TB) στη σειρά SSD 990 PRO. Η σειρά 990 PRO είναι μια σειρά από SSD υψηλής απόδοσης PCIe 1 4.0 που τροφοδοτούνται από την τεχνολογία V-NAND (V8) όγδοης γενιάς της Samsung και τον βελτιωμένο ιδιόκτητο ελεγκτή.

Προσφέροντας απίστευτες ταχύτητες και απόλυτη απόδοση ισχύος, η σειρά 990 PRO είναι βελτιστοποιημένη για τεράστιους όγκους δεδομένων, όπως εργασίες γραφικών 3D/4K, ανάλυση δεδομένων και παιχνίδια υψηλής ποιότητας, καθιστώντας την τον ιδανικό SSD για τους σημερινούς υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, κονσόλες παιχνιδιών. και υπολογιστικών συστημάτων. Με βελτιωμένες αξιολογήσεις συνολικών γραπτών byte (TBW) έως 2.400 TB, η σειρά 990 PRO εξασφαλίζει αυξημένη αξιοπιστία και μακροζωία SSD, ιδανική για όσους έχουν εξαιρετικά απαιτητικούς φόρτους εργασίας και μεγάλες ανάγκες αποθήκευσης.

«Οι σημερινοί παίκτες και οι δημιουργικοί επαγγελματίες απαιτούν SSD υψηλής χωρητικότητας, υψηλής απόδοσης και το νέο 4TB SSD 990 PRO της Samsung είναι η τέλεια λύση αποθήκευσης για να καλύψει τις ανάγκες τους», δήλωσε ο Hangu Sohn, Corporate Vice President of the Memory Brand Product Biz Team της Samsung Electronics. . «Καθώς η ζήτηση για περιεχόμενο υψηλής ανάλυσης και εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες επεξεργασίας δεδομένων συνεχίζει να αυξάνεται, η αποθήκευση NVMe 2 υψηλής απόδοσης έχει γίνει βασική απαίτηση».

Καλύτερες επιδόσεις και χωρητικότητα στην κατηγορία

Η Samsung υπόσχεται καλύτερες επιδόσεις και χωρητικότητα στην κατηγορία , διαθέτοντας την τεχνολογία V8 της Samsung και το βελτιωμένο χειριστήριο, το 4TB 990 PRO προσφέρει σχεδόν μέγιστη απόδοση σε μια διασύνδεση PCIe 4.0, με διαδοχικές ταχύτητες ανάγνωσης έως και 7.450 megabyte ανά δευτερόλεπτο (MB/s) και ταχύτητες εγγραφής έως και 6.900 MB/ μικρό. Η πρόσφατα διευρυμένη χωρητικότητα των 4 TB προσφέρει

ενισχυμένες ταχύτητες τυχαίας ανάγνωσης και εγγραφής έως και 1.600K και 1.550K IOPS  αντίστοιχα, καθιστώντας το την ιδανική λύση για gamers, δημιουργικούς επαγγελματίες και λάτρεις της τεχνολογίας που αναζητούν κορυφαία απόδοση και χώρο αποθήκευσης.

Με την ταχύτερη απόδοση τυχαίας ανάγνωσης μεταξύ των SSD καταναλωτών διασύνδεσης PCIe 4.0 στην αγορά, το  4TB 990 PRO μειώνει σημαντικά τα stall στα μέσα του παιχνιδιού και επιταχύνει τη φόρτωση βίντεο υψηλής ποιότητας, αυξάνοντας την απόλαυση και τη βύθιση των παικτών. Για παιχνίδια προηγμένης τεχνολογίας που υποστηρίζουν την πιο πρόσφατη τεχνολογία φόρτωσης παιχνιδιών, η σειρά 990 PRO μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της καθυστέρησης, επιτρέποντας στους χρήστες να απολαμβάνουν εμπειρίες παιχνιδιού σε πραγματικό χρόνο με σταθερά υψηλά καρέ ανά δευτερόλεπτο (FPS).

Βελτιωμένη απόδοση ισχύος και αξιόπιστος θερμικός έλεγχος

Η σειρά 990 PRO επιτυγχάνει πρωτοποριακή απόδοση ισχύος, με βελτίωση απόδοσης έως και 50% σε σύγκριση με την προηγούμενη σειρά 980 PRO. Ενσωματώνει επίσης μια επίστρωση νικελίου στον ελεγκτή και διαθέτει μια ετικέτα διανομής θερμότητας στην πίσω πλευρά του SSD, διασφαλίζοντας τη βέλτιστη διατήρηση του επιπέδου θερμοκρασίας και ελάχιστες διακυμάνσεις απόδοσης με την πάροδο του χρόνου. Το 990 PRO with Heatsink είναι εξοπλισμένο με μια αποτελεσματική, λεπτή ψύκτρα, η οποία παρέχει στους χρήστες την πλήρη εμπειρία στις δυνατότητες υπολογιστών και παιχνιδιών με συνεχή υψηλή απόδοση. Επιπλέον, η μονάδα δίσκου είναι συμβατή με τις πιο πρόσφατες κονσόλες παιχνιδιών, ώστε να μπορεί να επιταχύνει τους χρόνους εγκατάστασης και φόρτωσης του παιχνιδιού, ενώ επίσης αποτρέπει την πτώση της απόδοσης που μπορεί να προκληθεί από υπερθέρμανση.

SSD μονής όψης 4 TB για εξαιρετικά λεπτούς φορητούς υπολογιστές

Χάρη στο NAND υψηλής πυκνότητας V8 1Tb της Samsung και την τεχνολογία στοίβαξης μνήμης της εταιρείας, ο 4TB 990 PRO σχεδιάστηκε με μονόπλευρη μορφή M.2, που τον καθιστά πιο λεπτό από άλλους SSD M.2 διπλής όψης. Αυτό απαλλάσσει τους χρήστες από τις ανησυχίες που μπορεί να προκαλέσουν οι SSD διπλής όψης M.2 κατά την εγκατάσταση σε εξαιρετικά λεπτούς φορητούς υπολογιστές, όπως η αδυναμία εγκατάστασης του SSD ή ο κίνδυνος βλάβης άλλων εξαρτημάτων. Με έναν μονόπλευρο παράγοντα μορφής M.2, ο βελτιωμένος σχεδιασμός παρέχει άφθονη χωρητικότητα αποθήκευσης και βιώσιμη απόδοση.

Λογισμικό Samsung Magician και διαθεσιμότητα

Το λογισμικό Samsung Magician διασφαλίζει τη βέλτιστη απόδοση σε SSD διατηρώντας ενημερωμένα το υλικολογισμικό, τα προγράμματα οδήγησης και άλλες ρυθμίσεις, ενώ προσφέρει επίσης την ευελιξία για την προσαρμογή της βελτιστοποίησης ισχύος και απόδοσης, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Επιπλέον, το λογισμικό υποστηρίζει τη λειτουργικότητα RGB για το 990 PRO με ψύκτρα, έτσι οι παίκτες έχουν την επιλογή να προσαρμόσουν τα εφέ χρώματος και LED. Η νέα έκδοση του Magician 8.0 πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2023 και θα είναι μια ολοκληρωμένη λύση λογισμικού για SSD, φορητές μονάδες SSD, κάρτες μνήμης και μονάδες flash USB.

Τα μοντέλα χωρητικότητας 4 TB των 990 PRO και 990 PRO με ψύκτρα θα είναι διαθέσιμα στις αρχές Οκτωβρίου 2023. Τα μοντέλα 1TB και 2TB της σειράς 990 PRO είναι προς το παρόν διαθέσιμα προς αγορά. Για περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των λεπτομερειών εγγύησης, επισκεφθείτε τη διεύθυνση samsung.com/SSD ή semiconductor.samsung.com/internal-ssd/ .

Πηγή Samsung